Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

~ Η Ιστορία του Scrapbooking ~

Το θέμα του Studio για αυτήν την πρόκληση ήταν να εμπνευστούμε από ένα εξώφυλλο βιβλίου. Το κεντρικό αντικείμενο δεν πρέπει να είναι άνθρωπος ή ζώο, αλλά μόνο άψυχο αντικείμενο και να γράψουμε μια ιστορία γι' αυτό.
Εγώ εμπνεύστηκα από το εξώφυλλο του βιβλίου "Scrapbooking an American History" της Jessica Helfand που δημοσιεύτηκε το 2008. Εξετάζει και αναλύει την εξέλιξη των Λευκωμάτων - Scrapbooks από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα.
Το δικό μου εξώφυλλο που έχει τον τίτλο "Η Ιστορία του Scrapbooking" μια περιληπτική ιστορία για το Scrapbooking με εικόνες. Ως διάταξη έχω βάλει το πλέγμα. Έχει διαστάσεις 40x40 εκατοστά και χρησιμοποίησα εκτυπωμένες εικόνες που βρήκα από το Internet και από βιβλία. Σε κάθε τετράγωνο έχω βάλει κείμενα που αναφέρει χαρακτηριστικά της εποχής, πρόσωπα και διακοσμητικά που την αφορούν.
Θέλω να ευχαριστήσω την φίλη μου Νεκτίνα η όποια με βοήθησε να μεταφράσω τα κείμενα από Ελληνικά σε Αγγλικά ΤΕΛΕΙΑ!~ Χαρτί & Εκτυπωτική Πρέσα ~

Σε όλες τις εικόνες περιμετρικά έχω βάλει περίγραμμα με μαρκαδόρο σε διάφορα χρώματα ανάλογα με τα χρώματα της εικόνας. Το περίγραμμά στον Χάρτη το έχω κάνει με καφέ μαρκαδόρο οινοπνεύματος και το έχω σβήσει με το χέρι. Στο πλαίσιο έχω κολλήσει τρέσα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ James Granger & John Poole ~

Το βιβλίο δεξιά είναι χειροποίητο. Οι σελίδες είναι από παχύ ριζόχαρτο και μέσα σε αυτές έχω κολλήσει διάφορα που μάζευαν την εποχή εκείνη. Στο εξώφυλλο έχω βάλει καφέ χαρτόνι canson, στην ράχη του έχω κολλήσει εικόνα από μαρμαρογραφία για να ταιριάζει στην εποχή. Στις γωνίες και στην κλειδαριά έχω κόψει και έχω κάνει ένα απλό ανάγλυφο με φύλλο αλουμινίου. Το Χρυσό λουλούδι είναι από υφασμάτινη τρέσα και η κορνίζα με τη φωτογραφία είναι από χαρτί σε διαφορετικά επίπεδα για να φαίνεται τρισδιάστατο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Μέσα του 18ου αιώνα ~

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά μικροαντικείμενα που έβαζαν στα Λευκώματα τότε, όπως διάφορα αναμνηστικά που είναι το πετράδι και το κόσμημα. Γράμματα της εποχής που τα έχω εκτυπώσει και τα έχω βάλει σε έναν φάκελο που έκανα και τον χρωμάτισα με χρυσό στυλό. Φτερά, αποξηραμένα λουλούδια και διάφορα διακοσμητικά όπως μεταλλικά παλαιωμένα φύλλα και ένα μικρό κομμάτι από υφασμάτινη χρυσή τρέσα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Βικτοριανή Εποχή ~

Χρησιμοποίησα πάλι εκτυπωμένες εικόνες από φωτογραφίες της εποχής. Στο Tag που έχω εκτυπώσει και έχω γράψει για την Βασίλισσα Βικτόρια, το έχω τρυπήσει και έχω περάσει ροζ κορδέλα κάνοντας φιόγκο και η κορνίζα με τη φωτογραφία της είναι η ίδια τεχνική που έχω κάνει στον James Granger. Έχω κολλήσει δυο καρδιές η μία στα δεξιά από πέρλες και στα αριστερά η κόκκινη που είναι χάντρα. Η Εικόνα με τα λουλούδια αριστερά και με το κορίτσι - ομπρέλα δεξιά είναι ανάγλυφες, κομμένες εικόνες (die-cuts), με την τεχνική της Βικτοριανής εποχής. Χαρτιά που είχα από τη μητέρα μου και τα είχε αγοράσει όταν ήταν μικρή. Άλλα διακοσμητικά που έχω χρησιμοποιήσει είναι διάφορα μικρά λουλούδια και πεταλούδες, ένα κόσμημα από δαχτυλίδι και πορσελάνινα λουλούδια, κρίνοι που τα έχω δέσει με ροζ λεπτή κορδέλα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Hattie Harlow & Thomas Jefferson ~

Η κορνίζα και η φωτογραφία του Thomas Jefferson είναι η ίδια τεχνική με τις άλλες κορνίζες που ανέφερα πιο πάνω. Τα διακοσμητικά είναι ένα διαμαντάκι κίτρινο το οποίο το έχω κολλήσει επάνω από την αναφορά της Hattie Harlow, μια μικρή πλαστική πεταλούδα και ένα υφασμάτινο λουλούδι με πέρλες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Mark Twain ~

Ως φόντο εκτύπωσα μια μεγάλη εικόνα από το βιβλίο του Mark Twain. Στο κάτω μέρος του φόντου χρησιμοποίησα το μισό από το εξώφυλλο του βιβλίου "Scrapbooking an American History" της Jessica Helfand. Η κορνίζα είναι από χαρτί όπως και τα παραπάνω.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Kodak Brownie & Kodak Eastman ~

Εδώ δεν έχω κανένα διακοσμητικό, αλλά έχω κολλήσει πολλές εικόνες και φωτογραφίες και έχω παίξει με τις επιφάνεις για να δείχνει τρισδιάστατο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Elbert Hubbard & Marielen Christensen ~

Ούτε εδώ έχω βάλει διακοσμητικά. Για φόντο έχω βάλει ότι εικόνα εκτύπωσα και μου περίσσεψε, όπως επίσης και το άλλο μισό εξώφυλλο από το βιβλίο "Scrapbooking an American History" της Jessica Helfand.

3 σχόλια:

eudokia είπε...

Φλώρα φανταστική δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

απιστευτη δουλεια!!!
συγχαρητηρια!!

Μαρία είπε...

Δεν έχω λόγια...! Είναι απίστευτη δουλειά, υπέροχη, και παράλληλα έμαθα όσα ήθελα!!