Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

~ Η Ιστορία του Scrapbooking ~

Το θέμα του Studio για αυτήν την πρόκληση ήταν να εμπνευστούμε από ένα εξώφυλλο βιβλίου. Το κεντρικό αντικείμενο δεν πρέπει να είναι άνθρωπος ή ζώο, αλλά μόνο άψυχο αντικείμενο και να γράψουμε μια ιστορία γι' αυτό.
Εγώ εμπνεύστηκα από το εξώφυλλο του βιβλίου "Scrapbooking an American History" της Jessica Helfand που δημοσιεύτηκε το 2008. Εξετάζει και αναλύει την εξέλιξη των Λευκωμάτων - Scrapbooks από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα.
Το δικό μου εξώφυλλο που έχει τον τίτλο "Η Ιστορία του Scrapbooking" μια περιληπτική ιστορία για το Scrapbooking με εικόνες. Ως διάταξη έχω βάλει το πλέγμα. Έχει διαστάσεις 40x40 εκατοστά και χρησιμοποίησα εκτυπωμένες εικόνες που βρήκα από το Internet και από βιβλία. Σε κάθε τετράγωνο έχω βάλει κείμενα που αναφέρει χαρακτηριστικά της εποχής, πρόσωπα και διακοσμητικά που την αφορούν.
Θέλω να ευχαριστήσω την φίλη μου Νεκτίνα η όποια με βοήθησε να μεταφράσω τα κείμενα από Ελληνικά σε Αγγλικά ΤΕΛΕΙΑ!



~ Χαρτί & Εκτυπωτική Πρέσα ~

Σε όλες τις εικόνες περιμετρικά έχω βάλει περίγραμμα με μαρκαδόρο σε διάφορα χρώματα ανάλογα με τα χρώματα της εικόνας. Το περίγραμμά στον Χάρτη το έχω κάνει με καφέ μαρκαδόρο οινοπνεύματος και το έχω σβήσει με το χέρι. Στο πλαίσιο έχω κολλήσει τρέσα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ James Granger & John Poole ~

Το βιβλίο δεξιά είναι χειροποίητο. Οι σελίδες είναι από παχύ ριζόχαρτο και μέσα σε αυτές έχω κολλήσει διάφορα που μάζευαν την εποχή εκείνη. Στο εξώφυλλο έχω βάλει καφέ χαρτόνι canson, στην ράχη του έχω κολλήσει εικόνα από μαρμαρογραφία για να ταιριάζει στην εποχή. Στις γωνίες και στην κλειδαριά έχω κόψει και έχω κάνει ένα απλό ανάγλυφο με φύλλο αλουμινίου. Το Χρυσό λουλούδι είναι από υφασμάτινη τρέσα και η κορνίζα με τη φωτογραφία είναι από χαρτί σε διαφορετικά επίπεδα για να φαίνεται τρισδιάστατο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Μέσα του 18ου αιώνα ~

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά μικροαντικείμενα που έβαζαν στα Λευκώματα τότε, όπως διάφορα αναμνηστικά που είναι το πετράδι και το κόσμημα. Γράμματα της εποχής που τα έχω εκτυπώσει και τα έχω βάλει σε έναν φάκελο που έκανα και τον χρωμάτισα με χρυσό στυλό. Φτερά, αποξηραμένα λουλούδια και διάφορα διακοσμητικά όπως μεταλλικά παλαιωμένα φύλλα και ένα μικρό κομμάτι από υφασμάτινη χρυσή τρέσα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Βικτοριανή Εποχή ~

Χρησιμοποίησα πάλι εκτυπωμένες εικόνες από φωτογραφίες της εποχής. Στο Tag που έχω εκτυπώσει και έχω γράψει για την Βασίλισσα Βικτόρια, το έχω τρυπήσει και έχω περάσει ροζ κορδέλα κάνοντας φιόγκο και η κορνίζα με τη φωτογραφία της είναι η ίδια τεχνική που έχω κάνει στον James Granger. Έχω κολλήσει δυο καρδιές η μία στα δεξιά από πέρλες και στα αριστερά η κόκκινη που είναι χάντρα. Η Εικόνα με τα λουλούδια αριστερά και με το κορίτσι - ομπρέλα δεξιά είναι ανάγλυφες, κομμένες εικόνες (die-cuts), με την τεχνική της Βικτοριανής εποχής. Χαρτιά που είχα από τη μητέρα μου και τα είχε αγοράσει όταν ήταν μικρή. Άλλα διακοσμητικά που έχω χρησιμοποιήσει είναι διάφορα μικρά λουλούδια και πεταλούδες, ένα κόσμημα από δαχτυλίδι και πορσελάνινα λουλούδια, κρίνοι που τα έχω δέσει με ροζ λεπτή κορδέλα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Hattie Harlow & Thomas Jefferson ~

Η κορνίζα και η φωτογραφία του Thomas Jefferson είναι η ίδια τεχνική με τις άλλες κορνίζες που ανέφερα πιο πάνω. Τα διακοσμητικά είναι ένα διαμαντάκι κίτρινο το οποίο το έχω κολλήσει επάνω από την αναφορά της Hattie Harlow, μια μικρή πλαστική πεταλούδα και ένα υφασμάτινο λουλούδι με πέρλες.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Mark Twain ~

Ως φόντο εκτύπωσα μια μεγάλη εικόνα από το βιβλίο του Mark Twain. Στο κάτω μέρος του φόντου χρησιμοποίησα το μισό από το εξώφυλλο του βιβλίου "Scrapbooking an American History" της Jessica Helfand. Η κορνίζα είναι από χαρτί όπως και τα παραπάνω.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Kodak Brownie & Kodak Eastman ~

Εδώ δεν έχω κανένα διακοσμητικό, αλλά έχω κολλήσει πολλές εικόνες και φωτογραφίες και έχω παίξει με τις επιφάνεις για να δείχνει τρισδιάστατο.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ Elbert Hubbard & Marielen Christensen ~

Ούτε εδώ έχω βάλει διακοσμητικά. Για φόντο έχω βάλει ότι εικόνα εκτύπωσα και μου περίσσεψε, όπως επίσης και το άλλο μισό εξώφυλλο από το βιβλίο "Scrapbooking an American History" της Jessica Helfand.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

~ Τιμητική Αναφορά!!! ~

Η πρώτη πρόκληση του Scrapbooker in Greece τελείωσε και νικήτρια είναι η Ευδοκία Παπαδοπούλου!!! Συγχαρητήρια Ευδοκία!!!

Η Ελίνα έκανε τιμητική αναφορά, στο blog του Scrapbookers in Greece, για την δική μου συμμετοχή και είπε: "Και της Φλώρας Πουλοπούλου, της οποίας η σελίδα αν και δεν ήταν τελείως τελείως καθαρό scrapbooking η σελίδα της βρέθηκε για 5 μέρες και στα δύο top ten του twopeas το οποίο είναι πραγματικά αξιοζήλευτο κατόρθωμα, και είναι μια σελίδα που θα κέρδιζε σίγουρα προκλήσεις του εξωτερικού!!!!" είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη γι'αυτό!

Ευχαριστώ Ελινά!!! :Ο)

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009

~ Two Peas: Top10 Gallery Items By Votes ~

Σήμερα έκανα λογαριασμό στο Two Peas και ανέβασα τα δυο layout μου. Το βραδάκι λοιπόν επισκέφτηκα την σελίδα για φτιάξω το λογαριασμό μου και να χαζέψω. Με πολύ μεγάλη έκπληξη είδα ότι το layout " Life is like a Tree - Η Ζωή είναι σαν ένα Δέντρο" είναι στα 10 καλύτερα αντικείμενα που έχουν ψηφιστεί!!!! Το χαμόγελο πήγε μέχρι τα αυτιά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό!!!! Είμαι πολύ καινούργια στο scrapbooking και είναι το δεύτερο layout που φτιάχνω και το να είναι η εργασία μου στα 10 καλύτερα επί 5 ημέρες συνεχόμενα σε μια τόσο μεγάλη σελίδα όπως το Tow Peas μου δίνει μεγάλη "δύναμη" να συνεχίσω και νομίζω πως σημαίνει πολλά! :Ο)